Andre lande

 Slægtsforskning udenfor Danmark:

http://www.familysearch.org/ Mormonernes store database over personer fra hele verden.
Databasen er åben for alle, men man skal siden 2018 oprettes som bruger – det er gratis og uforpligtende.
Tjek altid selv oplysningerne i de originale kilder, da der kan optræde mange læse-, skrive- og forståelses-fejl i indtastningerne.
http://www.cyndislist.com/ Cyndi’s list har næsten 300.000 links til slægtsforskning verden over.

Dansk-Vestindien / De Dansk-Vestindiske Øer:

Sommeren 2015 lancerede Rigsarkivet endnu et spændende projekt, som frivillige kan deltage i.
Denne gang handler det om, at være med til at transskribere / afskrive arkivalier fra og om de Dansk-Vestindiske Øer – der er ca. 1,5 hyldekilometer arkivalier, så der er nok at gå i gang med.
Læs mere om, hvordan du kan deltage i projektet på siden om Crowdsourcing eller gå direkte til Rigsarkivets side med indtastningsprojekter.Læs mere på websiden Vestindien – Kilder til historien, hvor alle dokumenter vil blive offentliggjort i 2017 i anledning af 100-året for salget af øerne.
Se evt. en Film om digitaliseringsprojekt (NB: Flash Player er nødvendig – linket virkede juli 2015).
Andre links:
http://www.dkconsulateusvi.com/index.html Link til side fra det Danske Konsulat på de Dansk-vestindiske Øer.
Herunder link til danske kirkegårde på øerne, link til en pdf-fil med navne på danske indbyggere fra 1650 – ca. 1825, samt andre spændende oplysninger. (set marts 2017).

Tyskland.

http://www.ahnenforscher-stammtisch-flensburg.de/ En tysk hjemmeside for en sammenslutning af slægtsforskere og lokalhistorikere i og omkring Flensborg, der forsker både nord og syd for den dansk-tyske grænse.Via en mailadresse på siden kan en efterlysning sendes ud til arbejdsgruppens medlemmer, som vil kontakte afsenderen, hvis de kan hjælpe.En del af medlemmerne taler og skriver dansk.
http://star.dcbib.dk/ Link til Studieafdelingen og Arkivet (Forskningsafdeling ved Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig), som bl.a. har en del materiale om danske sydslevigere.
http://www.archive.schleswig-holstein.de/ Oversigt over arkiver i Slesvig-Holsten.
http://compgen.de/ Genealogienetz – Dem Deutschen Genealogieserver .Links til bl.a. søgbart register over dødsannoncer i aviser, og div. “Ortsfamilienbücher” og adressebøger.
http://wiki-de.genealogy.net/Portal:Vereine Link til slægtsforskningsforeninger i Tyskland.
http://www.stadtarchiv-flensburg.findbuch.net./php/main.php?ar_id=3663 Stadsarkivet i Flensborg.
http://www.kirchenbuchportal.de/inhalt.htm Indgang til oversigt over tyske kirkebøger.Siden er under opbygning. Tysksproget.
http://home.foni.net/~herumstreifer/index.htm Links til “Deutsches Steckbrief Register” med register over dokumenter, efterlysninger, signalementer m.m. over vagabonder, tiggere, tatere m.m. fra 1500-1918.

Holland.

NB: Siderne er på hollandsk.

Stadsarkivet i Amsterdam: https://www.amsterdam.nl/stadsarchief/
Du kan med fordel gå direkte til lysningsregistret, hvor der er størst chance for at finde en forfader: https://archief.amsterdam/indexen/ondertrouwregisters_1565-1811/zoek/index.nl.html

Det hollandske oostindiske compagni har også en hjemmeside, hvor der er gode chancer for at finde mandlige familie medlemmer. Her er linket: http://vocopvarenden.nationaalarchief.nl/?lang=en

Australien.

http://www.rootsweb.ancestry.com/ Masser af links til: Databaser og søgemaskiner, familie træer, personlige samt kommercielle hjemmesider, m.m.
http://www.sag.org.au/ Siden dækker ikke kun Australien, men har også relationer til England og Irland.

USA / Amerika.

http://www.libertyellisfoundation.org/passenger Mulighed for at søge i passagerlister over personer, der indvandrede til USA.Siden kræver at man logger ind, men ellers er det gratis.Det er muligt at købe kopier af de originale dokumenter.
http://search.ancestry.com/search/db.aspx?dbid=3693 Social Security Death Index, der indeholder fødselsdato, navn, dødsdato og sidste bopæl for døde amerikanere i perioden fra ca. 1935 til 2014.
NB: Del af Ancestry – en betalingsdatabase.

Wolhynien, Ukraine, Russisk Polen mm.

http://www.wolhynien.de/ Tysksproget side om slægtsforskning i Wolhynien / Ukraine.
https://www.sggee.org/ Engelsksproget betalingsside med fora, hvor man kan få tips og hjælp til søgning af slægtninge i området omkring russisk Polen og Wolhynien.

Trankebar, Indien – dansk koloni

http://www.foreningen-trankebar.dk/45933982
Foreningen Trankebar.
Foreningens side er en god indgang.
http://www.tharangampadi.dk/pictures/images/Tranquebar_Registers.pdf PDF-fil med afskrifter af:

  • Zionskirkebøger (Zion church Registry) 1767-1845
  • Folketælling (Census) fra Tranquebar 1790
  • Folketælling (Census) fra Tranquebar 1834
    I alt 390 sider.

Link tilføjet juli 2018.

Norge.

http://www.disnorge.no/cms/ DIS-Norge en søsterorganisation til DIS-Danmark
http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/WebFront.exe?slag=vis&tekst=meldingar Norske databaser og digitaliserede kilder. Siden er bestemt værd at besøge, hvis man har aner fra Norge.

Sverige.

http://www.genline.se/ Scannede svenske kirkebøger og husforhør – kræver abonnement.
http://www2.sofi.se/SOFIU/topo1951/_cdweb/index.htm Svenske stednavne (Ortnamnsregistret) – Ligesom man i Danmark skal kende amt og sogn, skal man, når man laver slægtsforskning i Sverige, vide i hvilket len og sogn, man skal lede. Her er Ortnamnsregistret (stednavneregistret) en rigtig god hjælp.
http://ddss.nu/(S(u0bon355ugntny454wrjpu55))/swedish/default.aspx “Demografisk Database Södra Sverige” – Database med oplysninger fra kirkebøger fra Skåne, Halland og Blekinge.