Foreningens historie:

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland blev stiftet den 8. august 1981.
Til den stiftende generalforsamling mødtes 12 interesserede, hvor af der valgtes en bestyrelse på 3 personer, som konstituerede sig med Jørgen Wangel, Ulkebøl, som formand.

Formål:

Foreningens formål har siden stiftelsen i 1981 været:

“at samle slægtshistorisk interesserede for ved fælles indsats, oplysende foredrag, ekskursioner til arkiver, aftenskoleundervisning m.m. at øge kendskabet til slægtshistorisk forsknings metoder og midler.”

Foreningen er hidtil blevet tegnet af 4 formænd, nemlig:

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland

1981-1997  Jørgen Wangel, Ulkebøl.
1997-2003  Ole H. Jensen, Nordborg.
2003-2005  Ole Kr. Boje, Nordborg.
2005-          Nicolai P. Johannsen, Egernsund.

Medlemstallet 1981-2015:
Ved udgangen af 1981 havde foreningen 24 medlemmer.  Medlemskontingentet var da 50 kr. pr. person.
Ved udgangen af 1982 var der 71 betalende medlemmer. 1986 rundede foreningen de 100 medlemmer.
I 2006 har foreningen 140 husstandsmedlemmer. Kontingentet er 150 kr.
I 2014 har foreningen 185 husstandsmedlemmer og kontingentet har i flere år været på 170 kr. årligt.

For kontingentet modtager man 2 gange årligt ”Slægten”, der udgives af SSF ( Sammenslutningen af Slægtshistoriske Foreninger ).  Desuden er der mulighed for at deltage i alle foreningens arrangementer – herunder også en række møder, der alene er for medlemmer.

Arrangementer:

Foreningens møder afholdes fortrinsvis i Sønderborg og Aabenraa, da hovedparten af medlemmerne er bosat her. Se prorammet i kalenderen eller på siden “Arrangementer“.

De fleste af foreningens møder er åbne for alle – også for interesserede, der ikke er medlemmer af foreningen. Enkelte møder er kun for medlemmer f.eks. Slægtsforskerværkstedet.

Entré for ikke-medlemmer er pt. 30. kr. for almindelige møder. Ved enkelte møder kan entreen være højere for ikke-medlemmer.
Ved særlige arrangementer, f.eks. nogle kurser og udflugter, kan også medlemmer skulle betale entré / et deltagerbidrag.

Arrangementer annonceres flere steder, bl.a. ved omtaler i dagspresse, ugeaviser, diverse fora mm. på internettet, i foreningens medlemsbrev samt på foreningens webside.

Internettet:

Foreningen har siden 2006 haft en side på internettet på samme adresse.
Siden havde fra sommeren 2006 til december 2014 haft næsten 40.000 besøgende.
Siden har januar 2015 skiftet server og webmaster.