Rigsarkivet: Vær med til …

Rigsarkivet har i dag udsendt følgende “efterlysning” af korrekturlæsere til indtastningsprojekterne:

Kære indtastere på Rigsarkivets crowdsoursingsportal,
 
2015 har været et travlt år på www.cs.sa.dk . Der er nu fire samlinger på portalen, som tilsammen rummer næsten 350.000 dokumenter, og vores korps af frivillige indtastere er nået op på cirka 400. Hver dag leverer I dusinvis af indtastede dokumenter, som skal korrekturlæses og godkendes. Vi er utrolig glade for jeres store indtast med at gøre Rigsarkivets digitale dokumenter søgbare. Og for at portalen er blevet en succes på det årstid, den har været åben.
 
Men for at vi kan føre succesen videre, og sikre at processen fra indtastning til godkendt dokument er både hurtig og af høj kvalitet, har vi nu brug for flere korrekturlæsere. I første omgang cirka ti, men i takt med at der kommer flere samlinger og indtastere til, vil der med sikkerhed blive brug for flere.
 
Korrekturlæsernes opgave er at læse og rediger alle indtastningerne. Enten på tværs af projekter eller på en enkelt samling eller serie. For eksempel ansøgningerne om en erindringsmedalje. Korrekturlæserne kan, hvis de ønsker det, fordele opgaverne mellem sig således, at der ikke opstår bjerge af indtastninger, som mangler korrekturlæsning.
 
Det er en fordel, hvis du har erfaring med at læse gotisk håndskrift, samt kendskab til strukturen og indholdet i de mest brugte kildegrupper indenfor især slægtsforskning.
 
Udvælgelsen af korrekturlæsere vil ske efter først til mølle princippet, og alle ansøgere vil få besked. Navne på ansøgere og de heldige vil dog ikke blive offentliggjort.
 
Har du spørgsmål eller vil du vide mere om opgaverne, er du meget velkommen til at ringe til os på +45 41 71 73 00 (dagligt 9-12) eller skrive på crowd@sa.dk
 
Med venlig hilsen,
Søren og Niklas