Læs endnu flere gamle aviser hjemmefra

Det Kongelige Bibliotek har udsendt en meddelelse om, at der fremover (mindst indtil 27. juni 2020) vil være fri adgang til de såkaldte “ejerløse aviser“, som hidtil kun har kunnet ses via bibliotekers og institutioners netforbindelse.

Find aviserne på Mediestream sammen med mange andre kilder.

Kilde: KB´s website, 16. april 2020:

Fri online adgang til seks millioner avissider

I tæt samarbejde med rettighedshaverne tilbyder vi nu fri online adgang til de ejerløse aviser, ca. 6,5 millioner avissider. Dermed kan alle læse i ca. 13 millioner avissider hjemmefra.

Det Kgl. Bibliotek

Mange folkebiblioteker har købt udvidet adgang til de såkaldt ejerløse aviser i Mediestream, som deres brugere har kunnet læse i via bibliotekernes computere. De sidste par uger har nedlukning p.g.a. coronakrisen gjort det umuligt at få adgang til at læse i de ca. 6,5 millioner avissider.

Det retter vi nu op på.

Efter aftale med rettighedshaverne har vi åbnet for fri online adgang for alle. Du kan nu læse i 67 aviser udgivet i perioden 1921-2002, bl.a. Aktuelt, Land og Folk, Nationaltidende, Aalborg Amtstidende og Fyns Venstreblad. Det svarer til mere end seks millioner avissider.

Vi tilbyder desuden fri adgang til aviser udgivet før 1921, i alt ca. 6,5 millioner sider. Det betyder, at du nu har online adgang til at læse i ca. 13 millioner avissider hjemmefra.

Du finder aviserne her.

God fornøjelse!

Vi siger stor tak til Dansk Journalistforbund, Danske Medier, Copydan Tekst og Node samt Kulturministeriet for stor velvilje og hurtig indsats med at gøre det muligt at lukke op for alle under coronakrisen.

Der er åbent for adgang, så længe folkebibliotekerne er lukkede, dog minimum frem til 27. juni 2020.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *