SFS: 2 foredrag om “De store databaser” og “Brug Daisy bedre”

Kom og vær med, når Slægtshistorisk Forening Sønderjylland
inviterer til 2 spændende foredrag
lørdag den 27. november 2021
i Sønderborg.

Begge foredrag holdes af Ulrich Alster Klug, Fredericia, der har skrevet flere bøger om slægtsforskning og er kendt som en flittig foredragsholder.

Dagens program:
Kl. 10.30: Foredrag om ”De store databaser”.
Alle taler om Ancestry, FamilySearch, DDD og Myheritage, men hvad skal man bruge dem til?
Ulrich Alster Klug vil give eksempler på brugen af dem, og på, hvori forskellen mellem sitene består. Foredraget handler ikke om, hvordan lægger sin slægtsfil op eller håndterer den og de smart-matches man får tilsendt. Derimod får du en bedre forståelse af søgemaskinernes funktion og for, hvordan du kan finde oplysningerne i de forskellige databaser.

Kl. 13.30: Foredrag om ”Brug DAISY bedre”.
Statens Arkivers onlineregistratur er i fuld brug på arkivernes hjemmeside, og den er et fantastisk hjælpemiddel. Mange slægtsforskere synes dog, det er svært at benytte DAISY. Ulrich Alster Klug giver et overblik over DAISYs opbygning og demonstrerer, hvordan systemet med fordel kan benyttes.
Hvordan klarer man sig, når slægten stammer fra et andet sted i landet, end hvor man selv bor? Ved at gøre sit forarbejde grundigt, kan man effektivt udnytte et besøg ved et andet landsarkiv eller Rigsarkivet. Desuden ser vi på sammenhængen mellem ArkivalierOnline (hvor arkivserierne lokaliseres via DAISY) og DAISY selv, samt hjælpemidler til at bestille det ønskede materiale i DAISY, f.eks. DigDag.

Begge foredrag er arrangeret i samarbejde med FolkeUniversitetet. Der er adgang til foredraget for alle interesserede.

Entré: Gratis for medlemmer. Ikke-medlemmer: 30 Kr.

Sted: Multikulturhuset, Salen, Nørre Havnegade 15, 6400 Sønderborg.

Parkering:
Der henvises til parkeringsanlægget på Nørre Havnegade (indkørsel overfor Hotel Alsik), hvor de første 2 timer er gratis eller til de gratis p-pladser under broen.
Den lille p-plads overfor Multikulturhuset har kun få pladser og der er tidsbegrænset parkering.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *