SFS: Åben slægtsforskning

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland inviterer til årets sidste møde mandag den 12. oktober 2022.

Denne aften handler om Rigsarkivets indtastningsportal, hvor man kan oprette sig som frivillig og være med til at transskribere / afskrive forskellige kilder, der gøres søgbare for andre.
Mødet indledes med et kort oplæg om ovennævnte emne og derefter er ordet frit.

Om mødet generelt:
Er du lige startet med at slægtsforske eller er du kommet til et punkt, hvorfra du ikke kan komme videre? Har du brug for inspiration til ”nye kilder”, hjælp til at benytte kirkebøger, folketællinger eller diverse databaser? Ønsker du tips til at finde oplysninger, at bestille arkivalier på Rigsarkivet eller hjælp til at læse gotiske skrift?

Kom og vær med, når medlemmer af Slægtshistorisk Forening Sønderjylland tilbyder “hjælp-til-selvhjælp” inden for slægtsforskning.
Man er velkommen til at kontakte bestyrelsesmedlem Hanne Christensen via mail, hvis der er et specifikt spørgsmål eller emne, der ønskes gennemgået eller hjælp til.

NB: Der kan ved nogle møder være planlagt specifikke emner. Det vil i så fald fremgå af omtalen af det enkelte møde på foreningens website.

Entre:
Tilmelding er ikke nødvendig og mødet er åbent for alle interesserede. Gratis entré.

Tid og sted: Multikulturhuset, lokale Mp1.1, Nørre Havnegade 15, 6400 Sønderborg.

Parkering: Der henvises til parkeringsanlægget P-Huset på Nørre Havnegade (indkørsel overfor Hotel Alsik, hvor de første 2 timer er gratis) eller til p-pladser under broen.
Den lille p-plads overfor Multikulturhuset har kun få pladser og der er tidsbegrænset parkering.

Eksempel på indtastning af en alfabetisk liste (= lægdsrulle) fra Haderslev Landrådsarkiv.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *