SFS: Foredrag om “Familysearch” og “Slægtsbogen – drøm eller virkelighed?”

Kom til 2 spændende foredrag, når Slægtshistorisk Forening Sønderjylland lørdag den 20. januar 2024 afholder forårets første heldagsarrangement med 2 spændende foredrag. Mødet er åbent for alle interesserede.

Dagens program:
Kl. 10.30: Foredrag om ”Introduktion til hjemmesiden FamilySearch” ved Bodil Grove Christensen, Aulum.
Hjemmesiden familysearch.org er en af verdens største databaser, hvor vi kan lægge  vores slægtstræ op samt gemme billeder, dokumenter og erindringer om os selv og vores forfædre. Hjemmesiden kan kommunikere med forskellige slægtsprogrammer, bl.a. Legacy, og der vises, hvordan man kan uploade til og downloade fra FamilySearch. Værktøjer til at lave slægtsforskning i andre lande vil også blive gennemgået. Desuden vil søgefunktionen blive grundigt gennemgået, og der henvises til andre databaser, som samarbejder med Family Search, herunder Ancestry, Find-my-Past og MyHeritage.

Kl. 12.30: Foredrag om ”Slægtsbogen – drøm eller virkelighed?” ved Erik Kann, Virum.
Drømmer du også om at lave en slægtsbog? Ser du også summen af mange års    hårdt arkivslid samlet i en veldisponeret slægtsbog, som mange andre end familien finder spændende? Og er du en af de mange, der måske har lidt svært ved at komme i gang med arbejdet? I bund og grund er det ikke så svært at lave en slægtsbog. Men selvfølgelig skal du vide, hvordan du disponerer den, hvordan du gør den levende og vedkommende, så rigtig mange har lyst til at læse om netop din slægts historie. Foredraget er et oplæg til, hvordan du bedst muligt kan komme i gang med arbejdet. De mange eksempler er enkle og umiddelbart genkendelige. Der lægges vægt på at vise i praksis, hvordan du med enkle tiltag kan komme godt fra start.

Foredragene afholdes i samarbejde med FolkeUniversitet.

Tid og sted: Lørdag den 20. januar 2024, kl. 10.00 til ca. 15.30, Salen, Multikulturhuset, Nørre Havnegade 15, 6400 Sønderborg.

Entré: 50 kr. for gæster (dvs. ikke er medlem af foreningen). Gratis for medlemmer. Mødet er åbent for alle – også gæster, der ikke er medlemmer af foreningen.
Der er mulighed for at købe kaffe og mad i Caféen i Multikulturhuset.

Parkering:
Der henvises til parkeringsanlægget på Nørre Havnegade (indkørsel overfor Hotel Alsik, hvor de første 2 timer er gratis) samt til de gratis p-pladser ved Kasernen og under Christian X´s bro.
Den lille p-plads overfor Multikulturhuset har kun få pladser og der er tidsbegrænset parkering.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *