SFS: Hør 2 spændende foredrag og mød andre slægtsforskere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland inviterer lørdag den 2. september 2023 alle interesserede til en dag med 2 spændende foredrag og snak om vores fælles interesse.

Dagens program:
Kl. 10.30: Foredraget: “ER VI I FAMILIE? – Slægtsforskning i det Slesvigske” ved Marco Pedersen fra Den slesvigske Samling på Dansk Centralbibliotek i Flensborg.

Genealogi er mere mangfoldig og spændende end nogensinde før. Ved at kombinere gamle kilder med den nyeste teknologi er det nu den næstmest populære ting, folk gør online. Historikeren Marco L. Petersen har selv været slægtsforsker og arbejder nu til dagligt i Den Slesvigske Samling i Flensborg. Han sørger blandt andet for, at tilbuddet til slægtsforskere udvides. Mange, der har forfædre i grænseregionen, støder nemlig på udfordringer, når de søger efter deres slægt i nabolandet. Det vil han gerne hjælpe med og fortælle os om på en spændende og humoristisk måde og han henvender sig til både nybegyndere og veteraner.

Kl. 13.00: Foredraget ”Find dine rødder – hvordan begynder man at slægtsforske rigtigt?” ved Tommy P. Christensen, København.

Har du overvejet at få lidt bedre styr på dine forfædre – og hvem de var – kan denne dag blive en god begyndelse. Dette foredrag introducerer dels de fundamentale regler, men viser også hvordan det materiale der allerede er i familiens varetægt kan danne afsæt for at kunne komme i gang. Vi hører om slægtsnavne, systematik attester og anenumre, inden et eksempel på en ane-tavle langsomt toner frem.
Endelig får vi også en smagsprøve på det næste skridt, hvor man nu kan gå på arkiv hjemme ved sin egen computer!

Foredragene afholdes i samarbejde med FolkeUniversitet.

NB: Der vil i løbet af pauserne og efter foredragene være mulighed for at snakke med andre slægtsforskere samt evt. stille spørgsmål i forbindelse med slægtsforskning i ”Spørgehjørnet”.

Tid og sted: Dørene åbnes kl. 10.00, Salen, Multikulturhuset, Nørre Havnegade 15, 6400 Sønderborg.
Entré: 50 kr. for gæster (dvs. ikke-medlemmer). Gratis for medlemmer af Slægtshistorisk Forening Sønderjylland.
Parkering: Der henvises til P-huset på Nørre Havnegade (indkørsel overfor Alsik), de gratis P-pladser ved Kasernen eller under Christian X´s bro.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *