SFS: Kilder til sønderjyder i 1. verdenskrig

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland inviterer mandag den 4. marts 2024 til møde med oplæg om ”Kilder til sønderjyder i 1. verdenskrig” ved Hanne Christensen.

Det anslås, at der blev indkaldt mellem 30.-35.000 mænd i alderen 17 til 45 år fra området mellem Kongeå-grænsen og 1920-grænsen. Heraf vendte ca. 6500 ikke hjem til deres familier og ca. 6000 blev så skadede, at de ansøgte om krigsinvaliderente. Kan man finde kilder – og i så fald, hvordan – til de mange krigsdeltagere, der ikke umiddelbart har efterladt sig kilder, der vidner om deres krigsdeltagelse?

Der vil indledningsvist være et oplæg ang. nogle udvalgte kilder, hvorefter deltagerne kan stille spørgsmål og søge i digitale kilder efter oplysninger om krigsdeltagende slægtninge. Der fokuseres primært på tilgængelige digitale kilder, enkelte trykte kilder/litteratur og arkivalier. Derudover vil websitet www.denstorekrig1914-1918.dk blive inddraget.
Specifikke spørgsmål kan evt. sendes til Hanne Christensen via mail senest 2 dage før mødet.

Entré: Gratis for alle. Mødet er åbent for alle interesserede.

Tid og sted: Kl. 19.00 til ca. 21.00, Multikulturhuset, Lokale M3.3, Nørre Havnegade 15, 6400 Sønderborg. Der er elevator i Multikulturhuset.

Parkering:
Der henvises til parkeringsanlægget på Nørre Havnegade (indkørsel overfor Hotel Alsik, hvor de første 2 timer er gratis) samt til de gratis p-pladser ved Kasernen og under Christian X´s bro.
Den lille p-plads overfor Multikulturhuset har kun få pladser og der er tidsbegrænset parkering.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *