Slægtsforskertræf med 2 spændende foredrag om udvandring og polske forbindelser

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland afholder lørdag den 30. september 2017 det årlige “Slægtsforskertræf“, hvor der er mulighed for, at tilbringe nogle hyggelige timer i selskab med andre slægtsforskere og få inspiration til egen slægtsforskning.

Der er ingen entré til Slægtsforskertræffet og alle er velkomne til, at deltage i hele eller dele af arrangementet.

Dagens program:

Kl. 10.00:    ”Religiøse Årsager til den Slesvigske Udvandring til USA 1864-1914”  ved historiker, cand.mag. Jan P. Jessen.

Maleriet er ”Udvandrere på Larsens Plads” af Edvard Petersen fra 1890.
Maleriet hænger på ARoS i Aarhus.

Det er generelt antaget, at udvandringen fra det tidligere hertugdømme Slesvig i slutningen af 1800-tallet, var forårsaget af regionens dansk-tyske konflikter, som resulterede i de to slesvigske krige og af områdets elendige økonomi.
Dette foredrag kaster et nyt lys over mindre kendte religiøse sider af udvandringen fra Slesvig til USA: Den religiøse mangfoldighed og de religiøse spændinger i en officielt rent luthersk-protestantisk region.

Jan P. Jessen er cand.mag. i historie, uddannet på universiteterne i Odense og Salzburg.
Jan P. Jessen arbejder med folkeoplysning og anden formidling af historiske emner indenfor sønderjysk, dansk og europæisk historie. Som leder af Den Slesvigske Samling på Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig, fokuserede Jan P. Jessen især på bevaring, digitalisering og formidling af skriftlig, sønderjysk kulturarv.

Kl. 12.00:      Spørgehjørne og spisepause.
Kom og få en snak med bestyrelse og medlemmer om slægtsforskning.
Medbring selv evt. mad – kaffe / the og vand kan købes.

Kl. 13.00:    ”Dansk-polske forbindelser” ved Jytte Skaaning, der beskriver foredraget således: ”Med udgangspunkt i fortællingen om min mands polske aner, deres indvandring til Danmark, liv og erhvervelse af dansk statsborgerskab gennemgås eksempler på kilder til indvandring og hvordan man finder arkivalierne om indvandrere”.

Jytte Skaaning har i mange år været aktiv indenfor lokalhistorie og slægtsforskning og er bl.a. kendt som medforfatter til bogen ”Find din slægt – og gør den levende”.

Foredragene arrangeres i samarbejde med FolkeUniversitetet.

Sted: Sønderborg Bibliotek, Kongevej 19-27, 6400 Sønderborg. Indgang og P-plads via Ahlmannsvej.

Tid: Dørene åbnes kl. 9.30 og mødet forventes at slutte omkring kl. 15.30.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *