Søg og læs i nogle gamle aviser yngre end 100 år

Så kan man igen søge i ejerløse aviser, yngre end 100 år.

Det kongelige Bibliotek skriver denne mandag eftermiddag på sin facebook-side følgende:

FÅ (IGEN) ADGANG TIL 6 MIO. AVISSIDER
Nu har du chancen for at finde dine forældres bryllupsannonce eller få afkræftet den ’gode’ historie om snestormen i februar 1988, som din onkel plejer at fortælle til alle familiefesterne.
I tæt samarbejde med Copydan Tekst & Node, Dansk Journalistforbund – Medier & kommunikation, Danske Medier og Kulturministeriet åbner vi nu igen for online adgang hjemmefra til 67 digitaliserede aviser udgivet i perioden 1921-2002. Det drejer sig om bl.a. Aktuelt, Land og Folk, Nationaltidende, Aalborg Amtstidende, Fyns Venstreblad og mange andre. I alt mere end seks millioner avissider.
Vi har henover julen forhandlet en ny aftale med Copydan Tekst og Node på plads, så vi i lighed med under sidste nedlukning kan tilbyde adgang til de ejerløse aviser i Mediestream hjemmefra, mens folkebibliotekerne er lukkede.
Se oversigt over de ejerløse aviser – https://www.kb.dk/ejerloseaviser
Vi er meget glade for, at det er lykkedes at få en aftale på plads, for vi ved, at mange af jer efterspørger muligheden for at læse i aviserne hjemmefra. Aftalen gælder dog kun så længe, at folkebibliotekerne er lukket ned. Det betyder, at vi er forpligtede til at lukke for adgangen, når folkebibliotekerne igen får lov at åbne.
Copydan Tekst og Node repræsenterer i denne sammenhæng journalister, fotografer og andre rettighedshavere til indholdet i aviserne, for selvom avisen ikke udkommer længere, er indholdet i de udgivne aviser stadig dækket af ophavsret.
Find aviserne i www.mediestream.dk

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *