Danmarks Adels Aarbog digitaliseret

Dansk Adels Forening og Slægtsforskernes Bibliotek har i 2018 indgået aftale om at digitalisere Danmarks Adels Aarbog og lægge årbogen online.

Danmarks Adels Aarbog er udkommet siden 1884 og er et register over alle nulevende slægter tilhørende Danmarks adel samt alle kendte medlemmer af disse slægter. I hver udgivelse findes desuden stamtavler over et mindre antal adelige slægter. Stamtavlerne går oftest mange hundrede år tilbage, og udgør et uvurderlige bidrag til kendskabet til Danmarks historie og kultur. De senere år er årbogen blevet udgivet hvert 3. år, og den nyeste udgave udkommer denne sommer.

Det nye projekt vil med tiden lægge de fleste udgaver af Danmarks Adels Aarbog online, og allerede nu har man adgang til udgaverne fra 1920-1923, 1925, 1930, 2000, 2009 og 2012. Blandt det store materiale finder man fx i 2012-udgaven en redegørelse for Skjalm Hvides efterkommere. Den nyeste udgave af årbogen, pt. 2015-udgaven, er dog forbeholdt adelsforeningens egne medlemmer.

Læs pressemeddelelsen på https://www.slaegtogdata.dk/aktuelt/nyheder-1/dansk-adels-forening.

Søg i de scannede udgaver af Dansk Adels Aarbog i Slægtsforskernes Bibliotek, hvor der er fri adgang til rigtigt mange scannede værker. Det er muligt, at benytte fritekst søgning.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *