SFS: Generalforsamling 2024

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland afholder lørdag den 24. februar 2024 kl. 13.00 generalforsamling.
Indkaldelse med dagsorden er den 8. februar 2024 udsendt til foreningens medlemmer via mail. Se evt. siden “Generalforsamling” for dagsorden mm.
Generalforsamlingen er forbeholdt medlemmer, mens alle interesserede er velkomne til foredraget. Entré for gæster (dvs. ikke-medlemmer) er 50 kr.

Efter generalforsamlingen er der kl. 14.00 foredraget: ”Ejendomshistorie på landet i 16-1700 årene – vejen til at nå længere tilbage med slægten” ved Ivan Kondrup.

Ivan Kondrup skiver om foredraget: ”Når man som slægtsforsker når tilbage i 1700 årene, begynder kildemængden at tynde ud og udfordringerne med at finde slægten bliver større. I tiden før de første folketællinger, hvor der også er mange huller i rækkerne af kirkebøger, bliver ejendomshistoriske kilder vigtige og ofte eneste mulighed, hvor man med god sikkerhed kan følge sin slægt. Med baggrund i min forskning i Støvring og Nørhald herreder, deles mere end 40 års erfaringer med at lave ejendomshistorie i slægtshistorisk perspektiv. Med udgangspunkt i matriklen 1688 følges gårde og huse, med skiftende fæstere og ejere, så langt tilbage i tiden som muligt, og frem til perioden med de første folketællinger.
Kilderne bliver præsenteret og der gives eksempler på hvordan de anvendes. Der gives eksempler på hvordan ejendomshistorie kan formidles og bruges af slægtsforskeren i jagten på aner. Eksemplerne, som alle er fra sognene i de 2 østjyske herreder, kan bruges som inspiration til søgning af tilsvarende kilder andre steder
”.
Foredraget afholdes i samarbejde med FolkeUniversitet.

Praktiske oplysninger:
Sted: Multikulturhuset, Salen, Nørre Havnegade 15, 6400 Sønderborg.
Entre: Gratis for foreningens medlemmer. 50 kr. for gæster.
Parkering: Den lille p-plads overfor Multikulturhuset har kun få pladser og tidsbegrænset parkering.
Der henvises derfor til parkeringshuset på Nørre Havnegade (indkørsel overfor Hotel Alsik), på kasernen eller til p-pladser under broen.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *