Ang. evt. sammenlægning af SSF og DIS-Danmark – Slægt og Data

Der er arrangeret et fælles møde med repræsentanter fra begge foreninger lørdag den 24. juni 2017 i Odense.

Sidste nyt (12. juni 2017): Mødet er flyttet til Middelfart.

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland har på sidste bestyrelsesmøde besluttet at sende 2 repræsentanter til mødet: Formand Nic. Johannsen og sekretær Hanne Christensen.
Du er velkommen til, at sende en mail til sekretæren eller skrive en kommentar under dette indlæg. Kommentarerne blive synlige for alle (NB: Webmaster skal godkende kommentaren inden den kan ses af andre. Upassende kommentarer eller spam slettes af webmaster).

Bestyrelsen i Slægtshistorisk Forening Sønderjylland afventer pt. udviklingen og vil informere medlemmerne via www.shfs.dk når der er noget konkret at forholde sig til. Det er der pt. ikke, da der i øjeblikket ikke foreligger forslag til vedtægter eller planer for, hvordan en eventuel sammenslutning skal foregå.
Den endelige afgørelse om, hvorvidt Slægtshistorisk Forening Sønderjylland skal tilslutte sig en evt. sammenslutning af de 2 nævnte foreninger, vil være op til foreningens generalforsamling.

Læs mere om forarbejdet til en eventuel sammenlægning på Slægt og datas website (man behøver ikke at være medlem af DIS-Danmark for at læse dette) eller på SSF´s website. På de samme sider forventes at blive lagt supplerende materiale ud efterhånden som processen skrider frem.

Der er INTET afgjort endnu – alle muligheder er åbne.

1 Kommentar

 1. Sekretaer (Forfatter)

  Positivt indtryk

  Jeg deltog i fællesmødet den 24/6 mellem repræsentanter for foreningerne DIS Danmark og SSF, hvor jeg repræsenterede Slægtshistorisk Forening Sønderjylland.

  Nedenstående er udelukkende min personlige opfattelse af mødet:
  Jeg havde et positivt indtryk af mødet, der foregik i en god stemning.
  De fleste virkede til, at kunne se en fordel i, at der var én forening, der kunne agere nationalt og internationalt i forhold til samarbejdspartnere som Rigsarkivet og lignende foreninger i udlandet.

  På det lokale område var der også står enighed om, at de lokale foreninger er vigtige.
  Der hvor de store forskelle kom frem var opbygningen af organisation af én stor national forening samt overvejelser omkring forskellige former for medlemskab og økonomi.
  De sidste emner var for store til, at de ca. 60 deltagere kunne nå omkring dem.

  Hanne Christensen
  Sekretær & webmaster for Slægtshistorisk Forening Sønderjylland.

  Svar

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *